Woodstock epoxy gietvloeren – hard, bestendig en functioneel

Woodstock epoxy gietvloeren – hard, bestendig en functioneel

Strakke vormgeving

Gietvloeren worden in vloeibare vorm over het te bevloeren oppervlakte gegoten waar ze ter plaatse uitharden. Dankzij hun zelf-nivellerend eigenschappen, worden hierbij als vanzelf super vlakke vloeren verkregen. Bovendien worden deze vloeren in één geheel gegoten, waardoor gietvloeren geen naden vertonen. Deze vlakke en naadloze vloeren hebben dus een uiterst strakke vormgeving. 

 

Industriële look

Epoxy gietvloeren zijn kunststoffen gietvloeren op basis van een epoxyhars waaraan een uitharder wordt toegevoegd. Epoxyharsen zijn lineaire polymeren welke stevig aan elkaar worden gebonden tot een driedimensionaal netwerk via de chemische reactie met de uitharder. Deze zogenaamde crosslinking reactie is onomkeerbaar waardoor er een ijzersterke en steenharde vloer ontstaat. 

 

Epoxy gietvloeren werden oorspronkelijk alleen gebruikt in een bedrijfsomgeving, dit dankzij hun robuustheid. Ze zijn wel twee keer sterker dan een betonnen vloer en kunnen dus met gemak zware machines en voertuigen dragen. Ook zijn ze geschikt voor de passage van veel volk, zoals bijvoorbeeld in een supermarkt. Ze zijn bovendien prima bestand tegen zuren, verven en andere chemicaliën. 

 

Ook vandaag zijn epoxy gietvloeren nog steeds de geprefereerde gietvloeren voor bedrijven, winkels en magazijnen maar ondertussen hebben ze ook hun intrede gedaan in woningen, dit door hun moderne en industrieel ogende look. Het strakke design zorgt voor eenheid en rust in elke ruimte van de woning.

 

Voordelen

Gietvloeren worden meer en meer verkozen voor nieuwbouwprojecten maar ze zijn ook helemaal geschikt als renovatievloer. Ze kunnen met hun dikte van ongeveer 3mm over elke bestaande vloer worden gegoten waaraan ze zich tijdens de uitharding stevig vasthechten. Het aanbrengen van een gietvloer gaat dus niet alleen snel, het vraagt ook weinig voorbereiding. Dit maakt een gietvloer vaak goedkoper dan een traditionele tegelvloer.

 

Epoxy gietvloeren zijn heel gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn ondoordringbaar en daardoor uitermate hygiënisch. Ze zijn bovendien goed bestand tegen slijtage, geen loskomende voegen en afbrokkelende tegels bij deze vloeren. Ondanks de strakke en schijnbaar gladde vormgeving is een epoxy gietvloer volledig slipvast. Ze zijn in zowat alle kleuren te verkrijgen waardoor ze ook geschikt kunnen zijn voor meer landelijke woningen waar geen industriële look is gewenst. Variatie is dus mogelijk, van warme aardetinten tot een echte betonlook. 

 

Reacties zijn gesloten.