Wandeltips

Wandeltips

Wandelen is een van de meest opwindende activiteiten die je kunt doen, hetzij met familie of vrienden. Laten we zeggen dat het de beste manier is om contact te maken met de natuur, avontuur te creëren en genoeg beweging te krijgen. Hoewel wandelen eenvoudig lijkt, kan het al snel knap lastig worden als de tocht niet goed gepland wordt, zelfs als je een expert bent. Hier zijn vijf wandeltips om veilig van je wandeltocht te kunnen genieten.

Kies de juiste wandelpartner en benodigdheden
Zorg ervoor dat je, voordat je zelfs maar iets anders overweegt, altijd de juiste wandelpartner hebt die je kan ondersteunen. Dit betekent ook dat je je vriend moet informeren, voordat je op pad gaat. Plan de route van tevoren en neem de benodigde kaarten en andere begeleidingsapparatuur, zoals een GPS en/ of een kompas mee. Hiervoor kun je ook apps downloaden op je telefoon. Zorg ervoor dat je de juiste benodigdheden bij je hebt voor de desbetreffende wandeling. Update de kaart, neem zonnebrandcrème, een zonnebril, extra kleding, afhankelijk van weersveranderingen, een zaklamp, een EHBO-kit, vuurstarters en een mes mee. Zorg daarnaast voor voldoende voedselvoorraad voor de reis. Dit alles zal je helpen je reis soepel te laten verlopen. Gebruik bovendien de juiste wandelschoenen, -sokken en -kleding en een lichtgewicht tas.

Zorg voor rust en maak de reis niet te lang
Ten derde is het selecteren van rustpunten belangrijk en afhankelijk van de lengte van de wandeling en het aantal wandeldagen. Dit betekent dat je de juiste uitrusting nodig hebt, zoals een slaapzak die bij het klimaat past. Op deze manier heb je de mogelijkheid zoveel rust te nemen als je kunt om vervolgens zoveel mogelijk van de natuur te genieten. Zorg ook voor voldoende drinkwater om je te allen tijde fit te voelen. Met het ook op comfort en veiligheidsmaatregelen is het van belang om een ​​gemakkelijke route te kiezen als je geen wandelgoeroe bent of als je kinderen bij je hebt. Het is beter dat je plezier hebt dan dat je spijt krijgt door oververmoeidheid. Vermijd altijd gladde of rotsachtige terreinen of gebieden waar veel ongelukken gebeuren. Ken je wandellimiet en overschrijdt die niet.

Bewaar een kopie van je planning
Houd een kopie van je wandelroute bij je en laat de ander achter in de auto of bij een familielid voor het geval er een zoek- en reddingsteam aan te pas komt. Het kan je leven redden. Zorg er ook voor dat je een persoonlijke locator of tracker bij je hebt.
De laatste wandeltip: laat geen verwoestend spoor achter. Respecteer het wild, minimaliseer het aantal kampvuren, laat niets achter en houdt rekening met andere wandelaars.

Reacties zijn gesloten.