Vissen in Frankrijk tijdens je vakantie

Vissen in Frankrijk tijdens je vakantie

In Frankrijk zijn er genoeg plekken om te vissen. Er zijn rivieren, meren, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Waar u ook bent, er is altijd wel een plaatsje dat past bij u manier van vissen. Of het nou op dikke karper is of op een grote tonijn. Maar er zijn wel regels. Zorg er voor dat je tijdens het vissen wel een visvergunning bij u hebt want, in vakantiebestemming Frankrijk wordt er op sommige plekken goed gecontroleerd op visvergunningen. Dan moet je meestal een boete betalen en/of je spullen inleveren.

Ook moet u in het bezit zijn van een gestempelde zegel (in het Frans Timbre oblitéré) die overeenkomt met de tarieven van viskwekerijen. U kunt beide verkrijgen bij de plaatselijke VVV’s, de sportwinkels en tabacs. U krijgt dit meteen mee en de vergunning is geldig van 1 januari tot 31 december. Bij een overtreding moet u altijd in het bezit zijn van een geldige vergunning. De prijzen van de vergunning verschillen per provincie of gemeente en hangen ook af van het type vissen dat u uitvoert. Een dagtarief ligt meestal rond de 10 euro en een vergunning voor het hele jaar ligt meestal rond de 60 euro. Voor jongeren onder de 16 jaar kost een vergunning rond de 30 euro. Ook kunt u een speciale vakantie vergunning kopen (geldig van juni tot eind september). De prijs hiervan ligt ook rond de 30 euro. Als u naar forel of zalm vist zijn er vaak een aantal beperkingen (voor meer informatie kunt u terecht bij de plaatselijke VVV’s).

Zeevissen aan de Franse Riviera

De frisse zeelucht inademen en tegelijkertijd zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen zien, maar boven alles betekent een visexcursie de zee in al zijn diversiteiten ontdekken. Pas dan kan het spel beginnen. Er zijn twee verschillende manieren om te zee-vissen langs de Franse Rivièra: dicht bij de kust op kleine vis, of verder de zee op om te vissen op reuzen als tonijn en zwaardvis. De laatste manier kan alleen van juni tot en met oktober beoefend worden.

Een visexcursie duurt normaal gesproken een hele dag. U kunt zowel op pad met professionals als met lokale vissers die u in de haven treft.. Met hen spreekt u dan een prijs af, die vaak gunstiger uitpakt dan wanneer u met een professional in zee gaat. De uitrusting laat in het geval van de lokale vissers helaas nog wel eens te wensen over en of u iets te drinken of eten krijgt is altijd maar de vraag. Zelf op pad gaan heeft niet zo heel veel zin als u ook nog iets wilt vangen. De professionals en de lokale vissers weten precies waar ze de vissen moeten zoeken, voor u is dat een speld in een hooiberg.

Pescalis, het visparadijs.

In de regio Poitou-Charentes vindt u het nieuwe internationale viscentrum Pescalis. Dit centrum is uniek in Europa en schenkt speciale aandacht aan de natuur en de vissport. Pescalis is het gehele jaar door geopend om visliefhebbers te verwelkomen. Ter plaatse vindt u alles wat u nodig heeft; van materiaal tot advies van specialisten. Op het park zijn ook genoeg mogelijkheden voor onderdak. En mocht u iets anders willen doen dan kunt u er bijvoorbeeld tennissen, golfen of een fiets huren. Gedurende het hele jaar worden er speciale arrangementen aangeboden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Pescalis.

Reacties zijn gesloten.