Op vakantie met de camper

Op vakantie met de camper

Heerlijk even een week of een paar weken weg met de camper. De ideale vakantiereis. Het geeft je heel veel vrijheid en je kunt zelf bepalen waar je gaat staan. Een hele fijne manier van reizen en vakantie vieren. Om deze campervakantie nog beter te laten slagen hebben we hier nog wat algemene handige tips.

Plak een briefje ergens op je dashboard

Een kampeerauto heeft hele andere afmetingen dan een gewone personenauto. Je moet tijdens het rijden daarom goed rekening houden met de hoogte, breedte en lengte. Om je daarbij te helpen is het handig om een briefje met deze gegevens ergens op je dasboard te plakken. Kom je dan onderweg in een situatie terecht waaraan je twijfelt (zoals bij een viaduct of een weg met laaghangende takken) Dan kan je het briefje raadplegen en de inschatting maken of je wel of niet door kunt rijden.

Euromunten

Zorg dat je wat een en twee euromunten meeneemt. Bij sommige sanistations kan je alleen water tappen met geld. Er zijn overigens ook camperplaatsen waar je je alleen gebruik van kunt maken door middel van een betaalautomaat. Ook dan is het handig om wat euromunten bij je te hebben.

Rubberen huishoudhandschoenen

Zorg ervoor dat je bij het inladen van de camper ook aan een paar rubberen huishoudhandschoenen denkt. Deze zijn eigenlijk onmisbaar op het moment als je bijvoorbeeld de toiletcassette gaat legen. Het is beter om handschoenen te dragen dan hoef je dit klusje niet met je blote handen te doen.

Let op het gewicht

We willen natuurlijk graag zoveel mogelijk van thuis meenemen als we op vakantie gaan. Toch moet je als je een camperreis gaat maken goed op het gewicht letten. Kom je namelijk boven het maximale gewicht na het inladen van je kampeerauto, dan is de kans groot dat je een boete kunt krijgen. Informeer of kijk even wat je aan gewicht mee mag nemen voor je op reis gaat. Neem ook niet te veel boodschappen mee van thuis. Er is onderweg genoeg gelegenheid om de nodige boodschappen te doen.

De vuilwater tank

De kampeerwagen is uitgerust met een vuilwatertank. Hier komt al het afvalwater in wat je in de camper gebruikt. Omdat je goed rekening moet houden met het maximale gewicht is het verstandig om deze regelmatig te legen. Het is namelijk onnodig gewicht wat je meeneemt.

Een handige app downloaden

Voor je op reis gaat is het handig om een speciale app (campercontact te downloaden). Deze app helpt je bij het zoeken naar geschikte camperplaatsen en campings. Daarnaast geeft deze app ook gelijk aan welke voorzieningen er aanwezig zijn op de bewuste camping of camperplaats. Wil je weten wat de ervaringen zijn van andere camperaars op deze overnachtingsplaatsen? Er staan ook uitgebreide reviews en ervaringen op. Ideaal en eigenlijk onmisbaar als je op vakantie gaat met een kampeerauto.

Reacties zijn gesloten.