Kamperen doe je in de Ardennen

Kamperen doe je in de Ardennen

Er zijn maar weinig mensen die niet dol zijn op een vakantie. Er zijn tal van verschillende manieren om je vakantie door te brengen en evenzoveel bestemmingen om naartoe te gaan. Een bestemming die al jarenlang erg intrek is bij veel Nederlanders, is de Belgische Ardennen. Aan een vakantie in de Ardennen zitten tal van voordelen verbonden en helemaal wanneer je een liefhebber bent van kamperen, zijn de Ardennen de ultieme bestemming. Deze heuvelrijke omgeving biedt vertier voor een zeer brede doelgroep van jong tot oud en biedt de mogelijkheid om een vakantie door te brengen in alle rust of juist om een actieve outdoor vakantie te hebben.

Voor een korte kampeervakantie of een lang weekend weg zijn de Ardennen ideaal

De Belgische Ardennen zijn gelegen in een heuvellandschap in het Franstalige deel van België. De locatie van deze bestemming is voor veel Nederlanders ideaal, omdat de bestemming op slechts een aantal uren rijden van Nederland ligt en er maar weinig goede kampeerbestemming zo dichtbij liggen. Dit maakt deze bestemming niet alleen interessant voor een lange zomervakantie, maar ook ideaal voor een midweek weg of een lang weekend. Doordat je bespaart op de reistijd ben je ook qua kosten vaak een stuk goedkoper uit dan een verre vakantie naar Zuid-Frankrijk of Spanje. De Ardennen zijn uitermate geschikt voor een kampeervakantie en er zijn dan ook tal van verschillende campings waaruit je kan kiezen. Sommige van deze campings zijn gelegen aan de oever van de rivier de Ourthe die door dit bosrijke landschap meandert.

Tip: https://campingardennen.nl/

De Ardennen zijn geschikt voor particulieren en voor grote groepen

De Ardennen als bestemming is niet alleen populair onder families of stellen, maar is ook erg in trek bij scholen en universiteiten. Het gebied leent zich zeer goed voor het faciliteren van grotere groepen en er zijn zeer veel mogelijkheden op het gebied van buitenactiviteiten. Zo kun je bijvoorbeeld in dit gebied prachtig kanoën of mountainbiken.

Uitgelicht: Kleine camping Belgische Ardennen aan rivier de Ourthe

Daarnaast lenen de Ardennen zich ook erg goed voor mooie wandelingen en zijn er diverse survivaltochten die als groepsarrangement te boeken zijn via een van de vele toeristenbureaus of op de campings. De meeste campings in de Ardennen bieden de mogelijkheid om je eigen vouwwagen, tent of caravan mee te nemen, maar hebben vaak ook al opgezette tenten klaarstaan die gehuurd kunnen worden. Hierdoor wordt dit gebied nog laagdrempeliger en nog interessanter als ideale kampeerbestemming.

 

Reacties zijn gesloten.