Aandachtspunten bij een horeca oven kopen

Aandachtspunten bij een horeca oven kopen

De horeca oven is één van de belangrijkste zaken die in elke horecazaak moet zijn terug te vinden. Het spreekt voor zich dat een dergelijke oven in de praktijk dan ook zeer veelvuldig wordt gebruikt. Op het eerste zicht lijkt elke oven voor in de horeca natuurlijk een klein beetje op elkaar, maar dat is niet helemaal correct. Er bestaan wel degelijk niet onaanzienlijke verschillen. Ben jij ook benieuwd naar wat deze verschillen nu precies zijn? Dan kan het interessant zijn om ervoor te kiezen om je even te verdiepen in de aandachtspunten met betrekking tot een horeca oven kopen die je hier op deze pagina terug kan vinden.

Welk soort horeca oven wil je graag bestellen?

Het eerste punt waar je vooral de nodige aandacht aan dient te schenken heeft te maken met het soort horeca oven dat je wenst aan te schaffen. Op dit vlak zal meteen duidelijk worden dat er best een aantal verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen bijvoorbeeld:

 

 • Een fornuis en oven in één;
 • Een convectieoven;
 • Een combinatie oven;
 • Een pizzaoven;

 

Je moet er hoe dan ook altijd rekening mee houden dat een oven een behoorlijke hoeveelheid aan plaats zal innemen in de keuken van je horecazaak. Dit kan je keuze aanzienlijk beïnvloeden. Niet in het minst in kleine keukens of horecazaken kan het belangrijk zijn om op dit vlak plaats te kunnen uitsparen. Omwille van deze reden kijken steeds meer mensen dan ook in de richting van plaatsbesparende oplossingen. Het kan daarbij niet alleen maar gaan om de populaire combinatie oven, maar ook om bijvoorbeeld een fornuis en oven in één. Hoe dan ook, heb jij ook een kleine(re) keuken in jouw horecazaak en wil je daardoor graag zo compact mogelijk te werk gaan? Dan kan de keuze voor een combinatie-oplossing de moeite waard zijn.

Wat maakt de keuze voor een combinatie horeca oven zo interessant?

In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat er in de horeca tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde combinatie horeca oven. Dit type van oven is interessant omdat ze je met één enkel toestel een ongelofelijk aanbod aan mogelijkheden biedt. Door het kopen van dit type van oven kan je er dan ook op rekenen dat je:

 

 1. Kan stomen, frituren, braden, bakken en stoven;
 2. Heel wat ruimte kan besparen in je keuken;
 3. Zowel manueel als programmeerbaar kan werken;
 4. Kan rekenen op een aanzienlijk betere bruining;

 

Je kan er naast bovenstaande ook rekening mee houden dat een combioven verkrijgbaar is in verschillende afmetingen. Ongeacht of je nu dus met andere woorden een grote, een gemiddelde of een kleine horecazaak hebt, je kan altijd van dit type oven gebruikmaken.

Extra aandachtspunten bij een horeca oven kopen

Naast bovenstaande bestaan er nog een aantal extra aandachtspunten waar je zeker rekening mee zal willen houden bij het kopen van een (nieuwe) oven voor in je horecazaak. Het gaat hierbij niet alleen maar om de grootte, maar bovendien ook om:

 

 1. De eventuele noodzaak voor een (nieuwe) afzuiging;
 2. Het soort vermogen waar de oven over dient te beschikken;
 3. Het eventueel aanwezig moeten zijn van een wateraansluiting;

 

Besteed je aandacht aan al deze verschillende zaken? Dan zal je er altijd op kunnen rekenen dat je de beste oven voor in jouw horecazaak zal kunnen kopen.

Reacties zijn gesloten.