4 tips voor het huren van een boot

4 tips voor het huren van een boot

Wil je Amsterdam vanaf het water ontdekken? Dan kun je een boot huren om door de grachten te varen. Omdat er steeds meer vraag is naar sloepjes, is het aantal verhuurbedrijven de laatste jaren flink toegenomen. Hierdoor denk je mogelijk dat het niet lastig is om een geschikte boot te vinden. Toch kan het een stuk lastiger zijn dan je op voorhand denkt. Worstel je met het vinden van een geschikte boot? De onderstaande 4 tips helpen jou hier een handje bij.

1. Bepaal hoelang je de boot wilt huren
Bij de meeste bedrijven voor bootverhuur Amsterdam huur je een boot voor een bepaalde tijdsduur. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om twee uur lang met en sloep door de Amsterdamse grachten te varen. Vind je twee uur wat kort? Geen probleem, want de meeste verhuurbedrijven bieden jou de mogelijkheid om een bootje voor langere tijd te huren. Het is ook mogelijk om de boot voor drie of vier uur te huren. Denk goed na over de tijdsduur voordat je een boot huurt. Het is namelijk zonde als tijdens het varen blijkt dat je eigenlijk te weinig tijd hebt om Amsterdam te ontdekken.

2. Kies een goede boot uit
De tijdsduur is niet het enige waar je op moet letten als je een boot wilt huren in Amsterdam. Je moet ook goed naar de boot zelf kijken. Niet iedere sloep is namelijk hetzelfde. Zo biedt de ene boot bijvoorbeeld plaatst aan vier personen, terwijl een andere boot voor zes personen is. Bedenk goed dat de huurprijs hoger uitvalt als je voor een grotere boot kiest. Ben je met vier personen en wil je niet onnodig veel betalen voor bootje varen Amsterdam? Kies van voor een vierpersoonsboot. Je betaalt in dat geval niet voor plekken die je niet gebruikt.

3. Elektrisch of brandstof?
Boten verschillen niet alleen in het aantal zitplaatsen van elkaar. Ook qua aandrijving zijn er namelijk verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld een brandstofboot huren, maar ok een elektrische boot. Heb je keuze tussen beide boten? Kies dan voor een elektrische variant. Elektrische boten zijn fluisterstil en je hebt geen last van een brandstofgeur. Bovendien zijn ze beter voor het milieu, omdat er minder uitstoot is.

4. Vergelijk prijzen met elkaar
Sommige mensen huren de eerste de beste boot die zij tegenkomen. In dat geval betaal je mogelijk onnodig veel voor een boot huren. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Daarom doe je er goed aan verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Op deze manier zie je snel waar je de goedkoopste boot in Amsterdam kunt huren. Let bij het vergelijken overigens niet alleen maar op de prijs, maar kijk ook goed wat je hier allemaal voor krijgt. Zodoende kom je straks niet voor onaangename verrassingen te staan.

Reacties zijn gesloten.