10 tips voor jouw vakantie in Frankrijk

10 tips voor jouw vakantie in Frankrijk

Zoek je een betaalbare vakantie naar Frankrijk, maar weet je nog niet waar precies? In deze blog vind je 10 hotspots van dit geweldige land. Daarnaast bieden we in het artikel ook de 5 topattracties van Parijs.

 1. Ah Paris s’éveille! Dé lichtstad van Europa. Je vindt er kunst en cultuur bij de vleet. Bezoek de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame en het Champs-Élysées. Bezienswaardigheden in Parijs
 2. In het Louvre bewonder je de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Wist je trouwens dat de film Da Vinci Code hier werd opgenomen?
 3. Effe uitblazen? Een oase van rust vind je in het Parijse park Jardin du Luxembourg. Met terrasjes, een poppentheater en zelfs een bijenhouderij. Voor de kinderen is er dan weer Euro Disney, op een uurtje rijden van de stad.
 4. Proef een voortreffelijk glaasje wijn in het wereldberoemde Bordeaux. In het Maison du Vin krijg je een rondleiding in de wijngaarden van de Haut-Médoc, Saint-Emilion en Entre-Deux-Mers.
 5. Ook de Provence is een absolute aanrader. Breng een bezoekje aan Avignon met haar Palais des Papes of aan het bruisende Marseille, de geboortestad van voetbalster Zinézine Zidane.
 6. In de winter is het tijd om op de skilatten te staan. Skiën kan je in de Alpen, de Pyreneeën en het Centraal Massief. Maar Frankrijk is met haar Tour de France ook wielergek: overal kan je fietsen huren.
 7. Zon, zee en prachtige stranden. Welkom op het toeristische Corsica, het grootste eiland van Frankrijk! Rustig wandelen kan je in het natuurreservaat Scandola.
 8. Genieten als God in Frankrijk. Dat is op z’n Frans tafelen. Geniet aan de kust van bruscade en in het oosten van pruimen en wild. In de Provence serveert men bouillabaisse en in het westen Magret de Canard.
 9. Het karaktervolle Bretagne, land van Koning Arthur. Met zijn lange kustlijn geliefd bij ouders met kleine kinderen. En in Carnac vind je de mysterieuze Menhirvelden.
 10. Alle remmen los! Ga gerust een gokje wagen in de casino’s van Monaco aan de Franse Riviera. Met wat geluk loop je er onze landgenoten Justine Henin of Tom Boonen tegen het lijf! Vive La France!

Wat is er te zien in Parijs?

Parijs is natuurlijk de meest bekende en populaire stad van Frankrijk. Hier gaan jaarlijks miljoenen mensen naar toe. Op Vakanty.nl vind je de beste Pakketreizen naar Parijs en hieronder vind je de top-5 attracties.

 

Louvre

Het Louvre is een absolute must. Neem er gerust je tijd voor, want dit Parijse museum is bijna even groot als Vaticaanstad! Ontdek:

 

 • antieke en oud-oriëntaalse kunst
 • de Codex van Hamoerabi
 • prachtige Assyrische leeuwen
 • beeldhouwwerken zoals de Venus van Milo
 • schilderwerken van Rembrandt en Vermeer
 • en uiteraard… wacht de Mona Lisa hier op jou

 

Sacré Coeur en Montmartre

Als echte Amélie Poulin-fan moet je naar Montmartre. De aantrekkingspool voor dichters, tekenaars en kunstenaars. Een voorproefje? Bekijk Renoirs ‘Bal au Moulin de la Galette’. Ook Dalí en Picasso haalden hier inspiratie voor hun werken. Wil je schilders aan het werk zien, trek dan naar de Place du Tertre. Het letterlijke hoogtepunt van Montmartre (en Parijs) is de Sacré Coeur-basiliek. De kronkelende steegjes en trappen van de Parijse wijk komen allen uit de witte koepel. Ga er zeker ook eens binnen om het interieur met mozaïek en goud te zien. Uitgaan in deze buurt doe je in de Moulin Rouge.

 

Notre Dame de Paris

Als bezienswaardigheid kan deze kathedraal wel tellen! Indrukwekkende gotische architectuur die je moet gezien hebben. Ontdek de glas-in-loodramen, de ‘gargouilles’ of waterspuwers en Quasimodo’s uitkijkpost over Parijs.

 

Kerkhof van Père-Lachaise

Dit monumentale kerkhof vol grote namen is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs. Dit is celebrity spotten op een vreemde manier. De populairste graven zijn die van Oscar Wilde (schrijver), Edith Piaf (Franse zangeres) en Jim Morisson (zanger van The Doors). Molière geeft het Parijse kerkhof een poëtische sfeer mee.

 

Quartier Latin

Voel je jong is de Quartier Latin ofte de Parijse studentenbuurt. Hier ligt namelijk de Sorbonne-universiteit. Geniet er van een gemoedelijke sfeer in de boekenwinkels, studentencafés en restaurantjes. Wie weet brengt deze wijk je wel toch ideeën, tenslotte studeerden Descartes en Sartre hier.

Reacties zijn gesloten.