HomeNieuwsSitemapDisclaimerContact Activiteit en rust gaan hand in hand

Waarom sauna?

De sauna geeft het lichaam een training, ververst de vochtreserves, bouwt weerstand op en geeft lichaam en geest rust en ontspanning. Op deze pagina vindt u meer informatie over het hoe en waarom een regelmatig saunabezoek gezond is.

Een grote schoonmaak

De hoge temperatuur in de kabine zorgt ervoor dat al in de eerste paar minuten de zweet-kliertjes in werking komen. Door invloed van de warmte verwijderen de vaten zich. De versnelde doorbloeding van de huid en het zweten dienen als afweer tegen de temperatuur. We gaan zweten om ons lichaam door middel van verdamping te koelen. Met het transpiratievocht worden vocht en afvalstoffen aan ons lichaam onttrokken. Het lichaam wordt zo door de van binnenuit aangevoerde bestanddelen van het transpiratievocht als het ware "schoongespoeld".

Een betere weerstand

Bij regelmatig saunabezoek wordt het lichaam gehard en zul je ook buiten de sauna minder last hebben van kouvatten dan niet-sauna bezoekers. In de saunakabine doe je zoveel warmte op dat je de gang naar buiten in de frisse lucht en de koude douche daarna als prettig ervaart. De herhaalde verwijding en vernauwing van de bloedvaten zorgen voor een training van het lichaam. Mensen die regelmatig naar de sauna gaan en de saunagang zo'n 2 à 3 maal volgens de regels herhalen trekken zich op deze manier een natuurlijke zomer-/winterjas aan en zij zullen merken dat zij steeds minder gevoelig worden voor temperatuurverschillen. Ook bij een echte griepepidemie heeft de sauna haar waarde als afweermiddel bewezen.