HomeNieuwsSitemapDisclaimerContact Activiteit en rust gaan hand in hand

Recreatie

Een fietstocht in Westerwolde staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Door de afwisselende landschappen van weilanden, bossen en moerassen zijn kilometers fietspaden aangelegd. De ene route is nog mooier dan de andere.

Mountainbiken

Mountainbiken is dé combinatie tussen de rust van het landschap en de actie van de sport. In Westerwolde kan de echte mountainbiker zijn hart ophalen! Met een scala aan vergezichten en afwisselende landschappen ontbreken mountainbikeroutes natuurlijk niet in Westerwolde. 

Waterrecreatie

In Westerwolde is de laatste jaren veel werk besteed aan het netwerk van vaarroutes. De kanovaarders kunnen genieten van de rust en stilte op de kanalen, rivieren en beken in deze streek. Om al deze mogelijkheden voor recreatie toegankelijk te maken, organiseert Camping de Papaver activiteiten. Ook kunnen onze gasten fietsen huren.

S.T.A.R. Stadskanaal

De Museumspoorlijn S.T.A.R. rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein tussen Veendam en Musselkanaal. Het spoor loopt nagenoeg geheel langs de grens tussen Groningen en Drenthe, de Semslinie, en doorkruist daarmee de streek die bekend staat als de Veenkoloniën van Oost-Groningen. Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland. Een unieke lijn met veel kunstwerken over de vele wijken en kanalen. Voor de dienstregeling verwijzen wij naar de we naar het spoorboekje op de website van de S.T.A.R..

Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen bestaat uit twee delen. Het ene deel in het centrum van het dorp Emmen, het andere deel op de vlakbij gelegen Noordbargeres. Beide parken zijn verbonden door een loopbrug. Het hele jaar door is er van alles te doen in het Dierenpark Emmen. Maar zelfs zonder de activiteiten, is het park een bezoek waard. Dierenpark Emmen betrekt bezoekers namelijk op een recreatieve manier bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren (zoals op de Afrikasavanne) en een parkachtige inrichting maken het een mooit terrein. Bovendien wordt overal veel aandacht besteed aan leuke - en kindvriendelijke! - exposities.