HomeNieuwsSitemapDisclaimerContact Activiteit en rust gaan hand in hand

Directe omgeving

In de directe omgeving van Camping De Papaver vindt u naast natuur en recreatiemogelijkheden, volop bezienswaardigheden en attracties. In onderstaande alinea's is een tweetal bestemmingen uitgelicht.

Het Klooster Ter Apel

Het klooster is een uniek historisch bouwwerk dat stamt uit 1465. Het bouwwerk ligt langs een eeuwenoude handelsroute van Münster (Duitsland) naar de stad Groningen. Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding. Tegenwoordig biedt het klooster de kunst- en cultuurliefhebber oude en nieuwe architectuur en permanente en wisselende exposities. Voor fans van oude en nieuwe [kerk]muziek organiseert Het Klooster activiteiten in de kanunnikenkerk.

Vestingstad Bourtange

Vestingstad Bourtange is zeker een bezoek waardig. Om de vesting Bourtange is ontzettend veel te zien. Er zijn verschillende officiershuizen (Majoorswoning, Kapiteinswoning, Commanderie, Meesterswoning, Convooimeesterswoning), en een Pastoorswoning, soldatenbarakken, kanonnen, twee toegangspoorten, secreten (toiletten van vroeger), bastions, bruggen, grachten, enzovoorts. Al met al een attractie van formaat!

En verder...

De omgeving biedt tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld attractiepark Wonderwereld in Ter Apel, winkelstad Emmen, recreatiepark Kasteel , enzovoorts. Voor meer informatie over de mogelijkheden in de directe omgeving van de camping kunt u bij onze receptie terecht. Uiteraard kunt u ook informeren bij de lokale VVV.