HomeNieuwsSitemapDisclaimerContact Activiteit en rust gaan hand in hand

De omgeving

Camping De Papaver ligt in het mooie Westerwolde, op de grens van Groningen en Drenthe en vlakbij Duitsland. De omgeving van de camping biedt volop mogelijkheden. Jong en oud kunnen genieten van natuur, cultuur en recreatie.

De grote waterplas is duidelijk aanwezig en biedt plaats aan allerhande watersportactiviteiten zoals kanovaren, surfen en zeilen. Op het schiereiland van Camping De Papaver nemen onze gasten zo een duik in het helderblauwe water. Het grote strand zorgt daarbij voor veel speelplezier voor de kleinste campinggasten.

U loopt al na zo'n 800 meter buiten de camping een natuurgebied in. Deze heide van Westerwolde biedt plaats aan Schotse Hooglanders en Drentse heideschapen. Het open terrein wordt omringd door oude bossen. Deze gevarieerde omgeving biedt dan ook volop fiets- en wandelmogelijkheden. 

Naast natuur, kunnen onze gasten ook voor (culturele) recreatie in de omgeving van Camping De Papaver terecht. Verken bijvoorbeeld vestingstad Bourtange, shop in winkelstad Emmen of bezoek Wonderwereld in Ter Apel. En als u net even over de grens naar Duitsland gaat, bent u zo in Kasteel Dankern of Kasteel Clemenswerth!

De camping organiseert gratis activiteiten voor alle gasten die de omgeving van Westerwolde willen verkennen. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid te kust en te keur. Toeristische informatie kunt u vinden op de computer bij onze receptie. Ook kunt u daar een fiets- en/of wandelkaart van de omgeving kopen. Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar VVV Sellingen in het bezoekerscentrum De Noordmee van Staatsbosbeheer.