HomeNieuwsSitemapDisclaimerContact Activiteit en rust gaan hand in hand

Stichting Natuurkamperen

Natuurkampeerterreinen zijn ideale kampeerplaatsen voor liefhebbers van rust en ruimte in een fraaie omgeving. Nederland biedt een waaier van spannende, mooie locaties waar u heerlijk voor een paar nachten, een weekend of een hele vakantie kunt overnachten. Stichting Natuurkamperen verzamelt deze locaties, zoals Camping De Papaver.

Natuurkampeerterreinen zijn niet zomaar willekeurige 'natuurcampings'. Ze voldoen aan een aantal speciale kwalificaties. De meeste Natuurkampeerterreinen zijn ongeveer één hectare groot, enkele zijn groter, tot maximaal drie hectare. Iedere kampeerder heeft de ruimte, omdat niet meer dan ca. 30 plaatsen per hectare zijn toegestaan. Geen massaliteit dus. Veel Natuurkampeerterreinen zijn zelfs niet groter dan 15 plaatsen. Elk terrein is anders en heeft zijn eigen charme.

Natuurkampeerterreinen zijn uitermate geschikt voor avontuurlijk ingestelde gezinnen met (jonge) kinderen, ook omdat er alleen bij aankomst en vertrek met de auto over het terrein mag worden gereden. Elke gastheer zal het u vanzelfsprekend naar de zin maken. En daarom treft u op vele terreinen verrassende extra’s aan boven het basiscomfort. Bijvoorbeeld huurfietsen, een koelkast, wasmachine en wasdroger, een slechtweervoorziening of in het hoogseizoen een bakker die warme broodjes komt afleveren.

Bovendien staan er picknickbanken, is er een terras met een fantastisch uitzicht en kunt u deelnemen aan activiteiten gericht op natuurbeleving. Eenvoud en rust zijn op een natuurkamping het motto. We waken voor lawaai, vaste standplaatsen of seizoenplaatsen en geparkeerde auto’s naast de tent, maar zetten ons wel in voor een minimum aantal vierkante meters per kampeerplek, een flinke dosis privacy en goed basissanitair. Kortom: ontdek de wereld, geniet van de luxe van eenvoud en ontspan in een mooie omgeving.